C20182070 - Handelspand met loft (n° 20182070)

Verkocht
Commercieel gelijkvloers (naast station) met loft over twee verdiepingen in ruwbouw staat. handelsruimte ongeveer 52 m², kelder 63 m², leefruimte 64 m² plus 30 m² op tweede verdieping. erfpacht! enkel bewoning is ook toegestaan.
Type pand:
Bedrijfsvastgoed
Gemeente:
Ligging:
nabij station
Beschikbaarheid:
vanaf akte
Garage:
Nee
Tuin:
Nee
Download
Plan (pdf 3.61 Mb)
Bouwlagen (pdf 3.57 Mb)

Beschrijving

In het centrum van Oostmalle, net naast het busstation, bevindt zich dit gebouw met een handelsruimte beneden en een loft daarboven op twee verdiepingen.

Dit voormalig tractiestation van de Vlaamse Vervoersmaatschappij werd de voorbije jaren gerestaureerd en bevindt zich nu in een ruwbouw, bijna winddichte staat. Het wordt te koop aangeboden in zijn huidige toestand, inclusief materialen die nodig zijn voor het afwerken van de ramen, de dubbele deur beneden, het ronde raam op de eerste verdieping en de koepel van de slaapkamer en badkamer op de tweede verdieping. De wachtbuizen voor elektra en gas liggen in de grond.

De foto’s en tekeningen geven een idee van het gebouw, maar een bezoek zal meer duidelijk maken.

De tekeningen werden gekopieerd van het oorspronkelijke plan. Wijzigingen zijn nog mogelijk. Overigens, de ramen die als ‘houten’ ramen zijn aangeduid op het plan, werden allemaal in staal met dubbel glas uitgevoerd.

Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende bouwlagen:

-        De kelderverdieping is geheel nieuw uitgevoerd in beton, heeft een netto oppervlakte van 63 m² en een vrije hoogte van 2,63 meter. De trapruimte is afgewerkt als tongewelf met baksteen.

-        De gelijkvloerse verdieping is opgesplitst in een ‘commerciële ruimte’ van 52 m² met een vrije hoogte van ongeveer 4 meter en een afgescheiden ruimte (inkomhal met deur voor de bovenverdieping) van 12 m². De scheiding tussen deze twee ruimten werd uitgevoerd, gedeeltelijk als staalglazen pui met mat glas, gedeeltelijk als gyproc muur.
Aan de straatzijde is de dubbele grote ‘raamdeur’ niet geplaatst, maar wel beschikbaar. De andere ramen en deuren op deze verdieping zijn uitgevoerd in staal en voorzien van dubbel glas.
De muren en het plafond van de commerciële ruimte werden nieuw bezet en geïsoleerd en er is een houten vlondering boven de kelder. Elektriciteit en enkele kwikdamplampen zijn voorzien.

-        De eerste verdieping is opgevat als leefruimte van 64 m² met een vrije hoogte van 3,80 m. Hier werden alle nieuwe stalen ramen voorzien van dubbel glas. Vier grote ramen zijn westelijk georiënteerd en beslaan vrijwel de gehele gevel met zeer veel licht als gevolg. Twee grote ramen zijn oostelijk georiënteerd. Op deze verdieping dienen de vloerwerken en plafondwerken nog te worden uitgevoerd, zowel als de isolatie-en bezettingswerkzaamheden. Het prachtige ronde raam aan de straatzijde is niet geplaatst, maar wel beschikbaar.

-        Die tweede (nieuwe) verdieping bestaat uit een koepel van staal met een vrije hoogte van ongeveer 2,60 meter en een oppervlakte van ruim 30 m². Daarin is ruimte voor een slaapkamer, een badkamer en de traphal. De koepel is volledig geplaatst maar de glaswerken dienen nog te worden uitgevoerd. De trap naar deze verdieping is ook beschikbaar, alsook de afsluiting voor het terras boven.

Enkel bewoning is ook toegestaan.

Het geheel wordt aangeboden in een erfpacht tot het jaar 2100 met een canon van € 250 per maand, pas betaalbaar vanaf juni 2051.

Dit is geen aanbod, alle informatie is steeds onder voorbehoud van materiële vergissingen en/of wijzigingen.

Stedenbouwkundige informatie / Informatieplicht

Stedebouwkundige vergunning verkregen:
Ja
Stedebouwkundige bestemming:
woongebied
Dagvaarding uitgebracht:
Nee
Voorkoopsrecht:
Nee
Verkavelingsvergunning verkregen:
Nee