Melkveebedrijf met woning op +/- 1,50ha

Actief melkveebedrijf met bedrijfswoning op 1,50 ha en mogelijkheid tot aankoop bijkomende aansluitende percelen landbouwgrond in huisblok.
Prijs te bevragen
Interesse in dit pand?
Type pand:
Woning, Agrarisch vastgoed
Gemeente:
2990 Loenhout
Vraag exact adres aan
Oppervlakte:
14810 m²
Beschikbaarheid:
in onderling overleg
KI
€ 2368
Aantal slaapkamers:
4
Garage:
Ja
Tuin:
Ja
Download
EPC (pdf 754.04 Kb)
Kadasterplan (pdf 316.36 Kb)

Beschrijving

Actief melkveebedrijf met bedrijfswoning op 1,50 ha en mogelijkheid tot aankoop bijkomende aansluitende percelen landbouwgrond in huisblok.

Omgeving
Gelegen in Loenhout in agrarisch gebied langs de Neervenweg, een goed uitgeruste weg op korte afstand van het dorpscentrum van Loenhout.  Goed gelegen en goed bereikbaar. De totale oppervlakte bij het bedrijf (inclusief landbouwgrond en erf) bedraagt circa 1,50 ha (14.810 m2). De mogelijkheid wordt geboden om achterliggend en aansluitend bij het bedrijf bijkomend ca. 4,20 ha landbouwgrond aan te kopen.

(Bedrijfs)woning
Bedrijfswoning in open bebouwing, landelijk gelegen langs de Neervenweg. De woning werd gebouwd in 1982 met een bewoonbare vloeroppervlakte van 216m². De woning is deels onderkelderd, deels voorzien van kruipkelder en is traditioneel gebouwd met een rood-bruine geschakeerde gevelsteen en betonwelfsels tussen de verdiepingen. Recent EPC is beschikbaar: 244 kWh / (m² jaar). Geïsoleerde spouwmuur, vloerisolatie, dakisolatie, dubbele beglazing in Merbeau houten profielen voorzien van rolluiken en/of slagluiken. Verwarming via stookolieketel,  waarvan de brander enkele jaren geleden werd vervangen, via muurradiatoren voorzien van thermostatische kranen en convectorputten in de woonkamer. Open haard als bijverwarming in de woonkamer.

Indeling:
Kelder;
Gelijkvloers: woonkamer met open haard (44m²) en aansluitend veranda (24m²), originele eiken maar opgefriste keuken (16m²) met de gebruikelijke grotendeels recent vernieuwde toestellen, bureau (13m²), in 2010 vernieuwde badkamer met douche, was- en bergplaats, inpandige garage, inkomhal met eiken trap, achterinkom met ingemaakte kast die toegang geeft tot keuken en overdekt terras;
Verdiep volledig op parketvloer: hal met overloop, 4 slaapkamers (19m², 13m², 21m², 8m²) waarvan één met wastafel voorzien van ingemaakte kasten, toilet, zolder (20m²) met bijkomend zolderruimte boven slaapkamers.

De woning is georiënteerd op het oosten. Grote voortuin met aparte ingang tot de woning. Groot zonneterras met tuin.

Bedrijfsgebouwen

Melkstal/Serrestal
Ruime, lichtrijke en goed verluchte en volledig onderkelderde serrestal met bouwjaar 2016 en een oppervlakte van 1.125m². De stal is volledig operationeel en ingericht volgens de meest recente technieken zodat volgens de huidige normen aan een moderne en duurzame melkveeteelt gedaan kan worden.
Indeling: kleine administratieve ruimte met netwerkvoorziening, technische ruimte, koeltanklokaal.
De stal is uitgerust met twee operationele melkrobots van GEA met een capaciteit voor het melken van tot 110 melkkoeien, en verder o.a. ledverlichting, warmterecuperatie, mestschuiven, koematrassen en – borstels. Automatische dakverluchting met sensoren en in de zijgevel voorzien van automatisch bediende gordijnen. Ondergrondse mestopslag 1.650m³. Mogelijks kan indien gewenst deze stal nog uitgebreid worden.


Open frontstal
Bouwjaar 2012 met een oppervlakte van 595m² voorzien van 2 grote poorten en gordijn. Voedergang met ligboxen voor rundvee. Op het verdiep is er een strozolder. Ondergrondse mestkelder van 154m³ en ondergrondse regenwaterput. Naastliggend een mestvaalt van 169m² met opslag voor 260m³ vaste mest met afvoer van mestsappen naar mestkelder.

Jongveestal

Bouwjaar 1995 met een oppervlakte van 559m² met plaats voor ca. 60 dieren. Centrale voedergang. Onderkelderd met 990m³ mestopslag. 

Loods
Bouwjaar 2008 met een oppervlakte van 401m² op betonvloer. Met werkplaats, aparte garage en strozolder. Voorzien van drijfkracht en grote automatische poort. Op het dak van de loods werd in 2011 een PV-installatie geplaatst van 2 x 10 kW met één aansluiting naar de woning en één voor het bedrijf dankzij de 2 meters waarvan 1 teller nog terugdraaiend. Voor deze installatie lopen nog groenestroomcertificaten.

Oude Melkveestal
Bouwjaar 1982 met een oppervlakte van 299m², ontmanteld en in gebruik als opslagruimte. Onderkelderd met 128m³ mestopslag.

Erfverharding, incl. o.a. verhardingen, groenschermen, grote sleufsilo, regenwaterciternes met recuperatie, 5 voedersilo’s en mazoutank 2.500l.

Het bedrijf kreeg in 2015 een groene PAS brief en is als melkveebedrijf vergund tot 2036 voor het houden van 231 runderen.

Mogelijkheid overname NERS, dieren en machines.

Mogelijkheid tot aankoop bijkomende percelen landbouwgrond.

Vrij beschikbaar in onderling overleg. Meer info op kantoor te verkrijgen.

Stedenbouwkundige inlichtingen: vergunning uitgereikt (Vg), agrarische gebieden (Ag), geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd (Gmo), geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig (Gvkr), Geen verkavelingsvergunning (Gvv) | EPC 244 kWh / m² jaar label C

Energieprestatiecertificaat (EPC)

EPC waarde:
244 kwh/m²/j
Watertoets:
niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Stedenbouwkundige informatie / Informatieplicht

Stedebouwkundige vergunning verkregen:
Ja
Stedebouwkundige bestemming:
agrarisch gebied
Dagvaarding uitgebracht:
Nee
Voorkoopsrecht:
Nee
Verkavelingsvergunning verkregen:
Nee

Interesse in dit pand?

Melkveebedrijf met woning op +/- 1,50ha - Loenhout - Te koop
Prijs te bevragen