U wilt vastgoed verhuren?

Verhuren moet lucratief zijn én zorgeloos aangenaam. Bij Aertsen makelaars streven we een kwalitatieve opvolging na: we bereiden de verhuur nauwgezet voor, selecteren net die huurder die best aansluit bij uw verwachtingen, en zorgen uiteindelijk voor een correcte en vlotte administratieve afhandeling.

De finesses van het verhuren

Elk soort vastgoed vraagt om een andere aanpak, elke gemeente heeft haar eigen regels, elke buurt zijn eigen nuances. Wij benaderen daarom elk aanbod met evenveel zorg en aandacht, of het nu om een alleenstaande woning, een kleine studio, een luxe-appartement, een set garages, een vakantieverblijf in de Provence, bedrijfsgebouw of een winkelruimte gaat. Verhuren vraagt om vakkennis, ervaring en marktgevoel.

Alleen al de administratie vraagt om een blijvende studie van wetten en regels.

Vandaag staat het energieprestatiecertificaat (EPC) in de schijnwerpers, morgen bereikbaarheid en overmorgen misschien wel de domotica? Wij houden alle juridische ontwikkelingen in de gaten en kennen de vereisten met hun data van inwerkingstelling en de vele uitzonderingen.

Daarnaast besteden we ook veel zorg aan het selecteren van de huurder. We nemen de tijdrovende bezichtingen graag op ons en weten door onze jaren ervaring de huurder doorgaans prima te taxeren. Is zij een stipte betaler? Zal zij het pand met toewijding onderhouden? We zoeken het voor u uit en stellen u de meest geschikte kandidaten voor.

En als u dat wilt, blijven we ook na het tekenen van het contract alles maandelijks opvolgen.

We nemen net zoveel zorgen van u over als u wilt.

Snel verhuren aan een optimale prijs

Huurpanden willen verhuurd worden - het woord zegt het zelf - en dat verhuren is een spel van plaats, prijs en publiciteit. De eerste hebben we niet in de hand, maar de tweede en de derde factor willen we zo goed mogelijk verzorgen.

Een goede schatting en een doelgerichte publiciteit zijn daarbij onontbeerlijk.

Nauwgezette infoverzameling

‘One size fits all’ gaat niet op voor huurovereenkomsten. Elk pand heeft haar bijzonderheden, elke stad haar eigen eisen, elke verhuurder zijn of haar eigen wensen.

Wij ontwikkelen voor u een huurovereenkomst op maat: een document dat zowel aan de huurwetgeving voldoet maar ook aan uw specifieke wensen en inzichten, en dat we up to date houden wanneer aanpassingen nodig zijn. We maken een accurate plaatsbeschrijving op en zorgen er ook voor dat de nodige documenten tijdig en volledig worden neergelegd bij de bevoegde diensten.

Niemand wil voor verrassingen komen te staan.

Lees meer over attesten, o.a. voor het Energierprestatiecertificaat

Kunnen we u verder nog ergens mee helpen ? Graag een vrijblijvende afspraak? We horen het graag!